ҚАЗІРГІ ТАҢДА ЗАУЫТТА 1250-ДЕН АСТАМ ЖҰМЫС ОРНЫ ҚҰРЫЛҒАН
ЖҮГЕРІ ДӘНІН ҚАЙТА ӨҢДЕУ ЗАУЫТЫНЫҢ ҚУАТЫ 150 МЫҢ ТОННАНЫ ҚҰРАЙДЫ, ӘРІ ҚАРАЙ ҚАЙТА ӨҢДЕЛЕТІН ДӘН КӨЛЕМІ ЖЫЛЫНА 300 МЫҢ ТОННАҒА ДЕЙІН.

Біздің өнім

Бүгінгі таңда біздің кәсіпорын тек Қазақстанда ғана емес, Орталық Азияның барлық аймағында жүгері дәнін тереңінен қайта өңдеу саласындағы ең ірі әрі қарқынды дамып келе жатқан отандық өндірушілердің бірі болып табылады.

ЖҮГЕРІ КРАХМАЛЫ

Шикізаттан крахмал алу және одан крахмал өнімдерін алу крахмал-сірне өнеркәсібінің кәсіпорындарында жүзеге асырылады. Өсімдік шикізатынан алынған крахмал өнімдері (көбінесе жүгеріден және картоптан) маңызды халықшаруашылық мәнге ие және тағам саласында және техникалық мақсаттар үшін кең қолданылады.

ЖҮГЕРІ ГЛЮТЕНІ

ҚҰРҒАҚ ЖҮГЕРІ ГЛЮТЕНІ – бұл өзіне тән жағымды исі бар, түсі ашық-сарыдан қою сарыға дейін сусымалы ұнтақ, сақтауға төзімді. Жүгері глютенінің құрамында шикі протеинттің шамамен 60%-ы бар. Жүгері глютенінің ақуызы алмастырылмайтын амин қышқылдарынан тұрады және ең жақсы метионин, бета-каротин («А» витаминдер негізі), ксантофил, треонин, триптофан, кальций, фосфор және натрий көзі болып табылады, сондай-ақ құрамында май- суда еритін дәрумендердің Е, В1, В2, В3, В4, В5, В6 бай қоры бар.

ЖҮГЕРІ ҰРЫҒЫ

Жүгері ұрығы жүгері майын өндіру шикізаты болып табылады, сондай-ақ жүгері жемдерін дайындау процесінде қолданылады. Жүгері дәні массасының 8-14%-ын құрайтын жемге жүгері құрамындағы майдың 84-86%-ы келеді. Жүгері ұрығы майының құрамына қанықпаған май қышқылдары (линольді 56%, олеинді 30%, линоленді 0,7%) және 14% қаныққан май қышқылдары кіреді. Жүгері ұрығының ақуыз бөлігі 37%-ға жуық глобулиннен, 51% глютелиннен, 5% зеиннен және 7% ерімейтін майлардан тұрады.

СІРНЕ

Сірненің көмірсулы құрамы – глюкоза, мальтоза, мальтогриоза және жоғары молекулалы қанттардың қоспасы. Жоғары молекулалы қанттардың болуы сірнені кондитерлік өндірісте қант алмастырғыш ретінде кең ауқымда пайдалануды анықтайды. Сірненің карамельдену қабілеті жұмсақ карамальдерді, помадка түріндегі кәмпиттерді, әртүрлі кондитерлік бұйымдардағы толтырғы және басқа да бұйымдарды дайындау кезінде қолданылады.

ЖҮГЕРІ КЕБЕКТЕРІ

Жүгері кебектері құрамында жарма, ұн және жүгері ұрығы бар, яғни әртүрлі пропорцияларда протеинге, майға, жасұныққа, фосфорға, кальцийге, лизинге, метионинге, каротиноидке бай. Пайдалану саласы Жануарларға арналған құрама жем өндіруде негіз ретінде қолданылады. Құрамында ақуыздар, жасұнықтар, көмірсулар, микроэлементтер және басқа да заттар болуының арқасында олар зат алмасудың жақсаруына ықпал етеді және жануарлар мен құстардың ағзасында жақсы сіңіріледі.

ЖҮГЕРІ МАЙЫ

Жүгері майы – бұл жүгері ұрығын баспалау процесінде өндірілетін табиғи зат. Жүгері крахмалын өндіру процесінде алынған ұрықты ұсақтап, арнайы шоқпеште 100-105ºС температурада қыздырады. Қыздырылған, ұсақталған ұрық екі сатылы баспалауға жіберіледі. Алынған майды ірі-жұқа бөлшектерден тазартып, сүзгілейді, осылайша рафинадталмаған май алады. Рафинадталған, иіссіздендірілген май алу үшін рафинадталмаған майды гидратацияға, бейтараптандыруға ұшыратады, содан кейін сүзгілеп, исін кетіреді және суытады.

ЖҮГЕРІ ЖОМЫ

Жомды майлы дақыл дәндерінен сығымдап май алу кезінде алады. Мұндай тәсілде жомда майлардың жеткілікті көп мөлшері (7 – 10%) қалады, осының арқасында олар жоғары қоректілік және энергетикалық құндылыққа ие. Жомдар әдетте әртүрлі көлемдегі баспаланған пластиналар пішініне ие – осындай түрде олар жақсырақ әрі ұзағырақ сақталады.

МАЛЬТОЗА СІРНЕСІ

Мальтоза сірнесі қарабидай ұнынан да, бидай ұнынан да және оның қоспаларынан да жасалған нанның көптеген сұрыптарын жақсарту үшін қолданылады. Нан пісіруде сірне қарабидай және қарабидай-бидай ұнының әртүрлі сорттарын пісіру үшін (әсіресе «Бородинский» сияқты пісірілген сұрыптар үшін келеді) қанттың орнына немесе қантпен бірге қолданылады. Мальтоза сірнесі нанның барлық сұрыптарының әмбебап әрі таптырмайтын жақсартқышы болып табылады.

КАРАМЕЛЬДІ СІРНЕ

Дәмі тәтті қою созылмалы мөлдір масса. Түссіз немесе ашық сары болуы мүмкін. Исі жоқ. Табиғи қант алмастырғыш болып табылады. Карамельді сірнені нанның, кекстің, пірәндіктің, десерттің, коврижканың, тосаптың, зефирдің, печеньенің, мармеладтың, кәмпиттің, козинактың, балмұздақтың, иристің, мұз кәмпиттің, халуаның, пастиланың, сағыздың кейбір сорттарын дайындау кезінде, сондай-ақ алкогольді және алкогольсіз сусындар өндірісінде қолданылады.

Компания туралы

«Қазақстан-2050» Стратегиясының ауыл шаруашылығында қайта өңдеу бағытын дамыту саласындағы аса маңызды мақсаттар мен міндеттерге сүйене отырып, заманауи жабдық пен жоғары технологиялар қолданыла отырып жүгері дәндерін крахмалға тереңінен қайта өңдеу бойынша желісі жетілдірілген жаңа зауыт құрылысын аяқтадық. Жоба мақсаты – Қазақстан Республикасының, сондай-ақ жақын және алыс шетелдегі крахмал өнімі кәсіпорындарының өсіп келе жатқан қажеттілігін қанағаттандыру.

Марапаттар мен сертификаттар

КОМПАНИЯ ТУРАЛЫ

АҚПАРАТ

БАЙЛАНЫСТАР

Телефон: +7 (72831) 9 24 87

Эл.пошта: info@plomba.kz

Сайт: krahmalopatoka.kz

© 2021 Жаркент крахмал-сірне зауыты Барлық құқықтар қорғалған